Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi Valerien Ismael ve Jorge Jesus'un planları netleşti!

Derbiye saatler kala Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin teknik direktörleri taktiklerini belirledi. Valerien Ismael, orta saha üçlüsüyle rakibine barikat kurmayı hedefliyor. Jesus ise, rakibini yıkmak için oyuncularına ne yapmaları gerektiğini anlatıyor.

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi Valerien Ismael ve Jorge Jesus'un planları netleşti!
Editör: Arpak Medya
01 Ekim 2022 - 12:56

Vodafone  Park'ta yarın saat 20.00'de oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi her iki teknik adam taktik tahtalarını hazırlayıp beklemeye geçti.

Ev sahibi Beşiktaş'ta Teknik Direktör Valerien İsmael, milli arada kurmaylarıyla yaptığı çalışma sonucu Fenerbahçe'nin baskılı  futbolunu durdurmak için bir rapor hazırladı. İsmael'in en güvendiği isimler orta sahada forma giyecek olan Josef de Souza, Salih Uçan ve Gedson…

GİZLİ FORVET TAKTİĞİ

Ismael, 3 futbolcuyla birlikte orta saha üstünlüğünü ele geçirip sarı-lacivertlilere karşı barikat kurmayı hedefliyor. Rakibinin direncini bu şekilde kıracak olan Fransız teknik adamın hücumdaki gizli silahı Muleka veya Cenk Tosun. İki isimden birine şans verecek olan İsmael, her iki futbolcuya da Weghorst'u besleme görevi verdi. Böylece Hollandalı golcüyle birlikte yardımcı bir forvet desteğiyle rakip savunmanın kafasını karıştıracak.

PRESLE BAŞLAYACAK

Fenerbahçe’nin usta hocası Jorge Jesus, oyuncularına tam saha pres talimatı verdi. Jesus'un  galibiyet şifresi ön alanda yoğun pres ve 90 dakika boyunca agresif futbol. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş derbisinde de ön alan presine dayalı agresif futbol anlayışını sürdürecek, maça sahanın yer yerinde şiddetli presle başlayacak. Hücum bölgesindeki oyuncuların yanı sıra orta saha oyuncuları da baskıya katılıp topyekun Kartal'ın oyun sistemini bozacak.

DERBİDE GOL VAR

Her iki takım, aralarında oynanan son 11 maçta karşılıklı goller atmayı başardı. Bu maçlarda toplam 38 gol kaydedildi. Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında geçen sezon oynanan son maçta Fenerbahçe adına Filip Novak ve Beşiktaş adına da Rachid Ghezzal topu ağlara göndermişti.

UZAKTAN ŞUTLAR

İkinci ve üçüncü bölgede kapılacak toplarla hızlı bir şekilde atağa çıkılacak. Fenerli futbolcular, rakip karşısında sürekli baskı kurup hataya zorlayacak. Jesus, Beşiktaş'ın savunmasında baskı yapıldığında top kaybedebildiğini tespit etti. Jesus, uzaktan şut emri verdi.

kaynak:sözcü


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.