BARINAK VAHŞETİNDE 2 TUTUKLAMA!

Konya’daki barınak vahşetinde gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan barınağında bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğin başına vurarak öldürdüğü anlara ait görüntüler Türkiye’yi ayağa kaldırdı.

BARINAK VAHŞETİNDE 2 TUTUKLAMA!
Editör: Arpak Medya
26 Kasım 2022 - 00:03

Konya’daki barınak vahşetinde gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı

AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan barınağında bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğin başına vurarak öldürdüğü anlara ait görüntüler Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınan 2 şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya Büyükşehir BelediyesiSahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak öldürdüğü görüntüler büyük topladı.

ŞUBE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi'nden olayla ilgili açıklama yapıldı. AKP'li belediye tüyler ürperten katliamla ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı Şube Müdürü'nün görevden alındığını duyurdu.

2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüphelinin gözaltına alındığı aktarıldı.

Öte yandan Konya Barosu avukatları, CMK sistemini kapatarak sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelileri savunmak istemedi.

Basın mensubu ve avukatlar duruşma salonuna alınmazken, şüpheliler Murat Bacak ve Sefa Çakmak çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AKP’Lİ BAŞKANDAN AÇIKLAMA

Tutuklamalarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan AKP’li Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, “Gözaltına alınan şahıslar tutuklandı. Yargının gereken cezayı vereceğine inanıyorum. Hukuki süreci de takip edeceğiz.” dedi.

“İDARECİLERİN DE HESAP VERMESİ LAZIM”

Şüphelilerin tutuklama kararını dışardan öğrendiklerini söyleyen Konya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Ayşegül Başkoçak Çifci, AKP'li belediyedeki idarecilerinde hukuk karşısında hesap vermeleri gerektiğini kaydetti. Şencan, konuyla ilgili şunları söyledi:

* “Biz Baro Avukatları ve dışarıdan gelen diğer avukat arkadaşlarımız sorgu salonuna girmek istedik ancak engellendik. Sadece şüpheli ve müdafiler salona girebildiler. Bizde 2 şüphelinin dışarıdan tutuklanma haberini dışarıdan öğrendik. 2 kişinin tutuklanması yeterli değil. Bunlar sadece yaşanan vahşetin görünen kısmı. Görev kusuru kapsamında idarecilerin de  gözaltına alınması gerekiyor. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.”

“KONYA'DA SON YILLARDA KATLİAMLAR ARTTI”

SÖZCÜ’ye açıklamalarda bulunan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ise Konya'da son yıllarda hayvanlara yönelik şiddet olaylarının arttığını söyledi. “Son birkaç yılda Konya'nın çeşitli yerlerinde hayvan katliamlarını gündeme getirmemize rağmen hiçbir atım atılmadı” diyen Yokuş, şunları söyledi:

* “Hoşgörü şehri Konya'mızda son birkaç yıldır hayvanlara yönelik katliamlarda ciddi bir artış var. Hemen hemen her gün bir ilçede katledilen sessiz canlara yönelik şiddet olaylarına şahit oluyoruz. Katliamları sürekli gündeme getirip önlem alınmasını istesek de hiçbir adım atılmadı.

* Şimdi de AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öve öve bitiremediği Türkiye'ye örnek gösterdiği barınakta vahşet görüntüleri hepimizin yüreklerini parçaladı. Bu olayda sadece şube müdürünü görevden alarak ayrılamazsınız. Burada baş sorumlu Belediye Başkanının kendisidir. Onun da hesap vermesi gerekiyor. Konunun takipçisi olacağız.”

ŞENTOP: TÜM CANLILAR ALLAH’IN BİZE EMANETLERİDİR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, olaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Konya’da bir hayvan rehabilitasyon merkezinde yaşanan olay hepimizi derinden üzdü. Tüm canlılar Allah’ın bize emanetleridir. Bu vahim olayı kınıyorum. Büyükşehir Belediyemizin büyük bir hassasiyetle incelediği bu sürecin biz de takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

ÖMER ÇELİK: YETKİLİLER TALİMATLANDIRILDI

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, olaya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

* “Bütün canlılar aynı evrenin parçasıyız. Konya’da hayvanlara karşı sergilenen vahşi tutum, hepimizin vicdanını yaraladı ve derinden üzdü. Bütün canlıların ortak kaderi paylaştığına inanan bir değerler sistemine sahibiz. Hayvanlara yapılan zulümlere asla müsamaha göstermeyiz.

* Evlatlarımızın ve vatandaşlarımızın sahipsiz hayvanlar tarafından saldırıya uğramasını, vatandaşlarımızın mağdur olmasını engelleyecek tüm tedbirleri alacağız. Aynı zamanda da hayvanların eziyet ve zulüm görmesini engelleyecek mücadeleyi vermeye devam edeceğiz.

* Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi hem sokak hayvanlarına sahip çıkacak hem de insanımızın bu tür sorunlarla karşılaşmamasını sağlayacak tavrımızı daha etkili şekilde uygulayacağız. Yetkililer bu doğrultuda gerekli tedbirleri almak üzere talimatlandırılmıştır.

* Konya’daki kahredici görüntülerin ardından valiliğimiz ve belediyemiz hemen müdahale etmiştir. İlgili kişiler görevden alınmıştır. Başsavcılık soruşturma başlatmıştır.”

CHP: EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, olayla ilgili açıklama yaptı. Öztrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Konya'daki barınakta hayvanlara işkence eden, öldüren caniler en ağır şekilde cezalandırılmalı. Takipçisi olacağız. Konya'da Katliam Var.” dedi.

kaynak: sözcü.com


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.