Bakan Nureddin Nebati'ye tepki…

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin asgari ücret zammına ilişkin kullandığı "Dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir" ifadeleri gündem oldu. Ekonomik darboğazla mücadele eden yurttaşlar ise Bakan Nebati'ye tepkili...

Bakan Nureddin Nebati'ye tepki…
Editör: Arpak Medya
17 Aralık 2022 - 13:12

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin asgari ücret zammına ilişkin kullandığı "Dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir" ifadeleri gündem oldu. Ekonomik darboğazla mücadele eden yurttaşlar ise Bakan Nebati'ye tepkili...

Göreve getirildiği günden beri gündem ve eleştirilerin hedefi olan açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dikkat çeken ifadeler kullanmaya devam ediyor.

Nebati’nin daha önce katıldığı bir televizyon programında, “Ekonomi rakam işi, ekonomi temenni işi, ekonomi güven işi, ekonomi istikrar işi , ekonomi beklenti işi, ekonomi gözlerdeki ışıltıdır. Benim gözlerimdeki ışıltıyı arkadaşlarım görüyor” şeklinde yaptığı açıklama toplumun neredeyse tamamı tarafından tepkiyle karşılanmış ve uzun süre konuşulmuştu.

EYT’liler hakkında da yine tartışılacak bir demeç veren Nebati sorulan, “EYT düzenlemesi Hazine'ye takıldı deniyor ama..?” sorusu üzerine “EYT.. EYT mi?” diye yanıt vermişti.

Asgari ücret zammı için de söylediği, “Asgari ücretliye de, memura da, emekliye de ne verilse haklarıdır.

Dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir” sözleri gündem oldu.
Vatandaşın anlam veremediğini ve bir devlet bakanından beklenmeyecek düzeyde olduğunu belirttiği sözler tepki çekti.

Biz de İstanbul Beşiktaş Meydanı’nda asgari ücretliler için yaptığı son açıklamayı vatandaşlara sorduk.

Verilen yanıtlar şöyle oldu:

“İNSAN FAKİRE BİLE FAKİR DEMEYE UTANIYOR”

İbrahim Tayfun Giray: “Nasıl değerlendireyim bilmiyorum, söyleyecek söz bulamıyorum. Böyle bir açıklama kimseden beklenmez. Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanından… Hiç kimseden böyle bir şey beklenmez. İnsan fakire bile fakir demeye utanıyor bir yerde. Ben anlamıyorum nasıl bir zihniyettir… Nereye geldik? Nasıl geldik? Kimler bizi bu hale getirdi? Nebati karşımda olsa gözümün içine bak derdim, anlarsa anlardı belki.”

İbrahim Tayfun Giray

“NORMAL, ARTIK KOMİK GELİYOR”

Resul Emin Kaya: “Artık komik geliyor böyle şeyler. Bundan önce de ‘Dolarla mı maaş alıyorsunuz?’ diyen bir bakanımız vardı. Ülke fakir ve zengin bir kısım olarak ikiye ayrılmış durumda. Ülkede yaşamak her açıdan zorlaştı. İnsanlar yoruluyor artık, tükeniyor. Bunlardan böyle bir açıklama beklerim çünkü onlar artık ayrı bir kesim.”

“NEBATİ BEY DERSİNE İYİ ÇALIŞMAMIŞ”

Keramettin Uçar: “Çok enteresan bir konuşma olarak değerlendiriyorum. Sayın Hazine Bakanımız Nebati Bey derslerine iyi çalışmamış. Bu halkı da incelememiş, hangi şartlarda olduğunu da bilmiyor herhalde kendisi rahat olduğu için. Bir bakanın dar gelirliler hakkında ‘Fakir fukara’ diye bahsetmesi aklıma gelmezdi, mümkün değil.”

Keramettin Uçar

“KENDİLERİNİN ÇOK BEREKET GÖRDÜĞÜ AŞİKAR”

Doğacan Şimşek: “Kendilerinin çok bereket gördüğü aşikar! Her türlü yollarla bereketi arıyorlar! Allah hayırlı bereket versin onlara, dar gelirliye de kolaylıklar diliyorum.”

“DALGA GEÇİYOR”

Şevket Cümbe: “Bence yalan söylüyor, EYT’liye bir şey çıkartmadı ki asgari ücretliye, dar gelirliye çare olsun. EYT sorulduğunda dalga geçti. Dalga geçiyor, ‘Gözümün içine bakın, ışıltıyı görün’ diye.”

“AZ YESİNLER VATANDAŞA VERSİNLER”

Ahmet Köksal: “Açlık sınırı 10 bin lira olmuş, kendileri az yesinler. Vatandaşın halini düşünsünler, vatandaşın yüzü gülmüyor. Az yesinler vatandaşa versinler… Her şeye yüzde 300 zam oldu.”

“ALLAH ONA DA BEREKET GETİRSİN”

Füsun Kandemir: “İnşallah Allah ona da bugünleri gösterir! Allah ona da bereket getirsin!”

Füsun Kandemir

“AÇIKLAMA KÖTÜ NİYETLİ DEĞİL”

Emin Duran: “Bunu neye göre değerlendirmek gerekiyor? Şahsına göre mi, dine göre mi? İslam’a göre mi veya yaşadığımız hayata göre mi? Buna göre değerlendirmek gerekiyor bence. Açıklama kötü niyetli değil.”

“KENDİ İSTEKLERİ ÜZERİNE SÖYLEDİĞİ KELİMELER”

İsmini vermek istemeyen vatandaş: “Nebati Beyin söylediği her şey kendi istekleri, kendi doğrulukları üzerine söylediği kelimelerdir. Eğer halk geçinebiliyorsa, kendisi de halkın aldığı maaş ücretlerinden kendilerine değerlendirmeler yapsınlar.”

“SÖZÜN BİTTİĞİ YER BURASI”
İsmini vermek istemeyen vatandaş: “Allah aşkına bunun değerlendirilecek bir tarafı var mı? Bir bakandan böyle bir açıklama asla beklemezdim, olmaz böyle bir şey. Dikkate bile almadım sözün bittiği yer burası.”

“RESMEN BİTTİK”

İsmini vermek istemeyen vatandaş: “Maliye Bakanı Nebati Bey, kendine göre bir Türkçe ile manevralar yapıyor. Bu ülkenin halini görüyor, gördüğü halde şöyle olacak böyle olacak… Hikaye hepsi. Ben bir emekliyim, emekliliğimle nasıl geçineceğim? Bir kira kaç para olmuş? Kendisi biliyor, bildiği halde neden insanları bu hale sokuyor? Resmen bittik.”

KAYNAK: SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.