ATIN BUNLARI!

Erzurum'da ekmek parası kazandıkları bölgenin insanlarının dillerine hakaret eden 4 sözde öğretmenin görevden azledilmesi bekleniyor.

ATIN BUNLARI!
Editör: Arpak Medya
04 Mayıs 2022 - 13:07

Öğretmenlere fotoğraf soruşturması

 

Erzurum'un Karayazı ilçesinin girişinde Türkçe ve Kürtçe "Hoş geldiniz-Hûn bî xer hatin" yazılı tabelanın önünde Kürtçe yazan kısmı kadraja almayıp, el hareketi yaparak fotoğraf paylaşan 4 öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı.

Öğretmenlere fotoğraf soruşturması

Erzurum'un Karayazı ilçesinde bir grup öğretmenin yaptığı sosyal medya paylaşımı Türkiye’nin gündemi oldu. İlçede görev yapan 4 öğretmen, ilçe girişindeki Kürtçe ve Türkçe ile “Hoş geldiniz” yazan tabelanın önünde fotoğraf çektirdi. Öğretmenler, Kürtçe kısmını fotoğraf kadrajına almayarak sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Öğretmenler, paylaştıkları fotoğraflara “Tabelanın diğer kısmında da ‘hoş geldiniz’ yazıyor. Ama o kısma olan hareketimiz belli” notunu düştü.

“FİTNEYE ASLA MAHAL VERMEYECEĞİZ”

Gelişmeler üzerine Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Avukat Abdurrahim Fırat, öğretmenlerin fotoğrafını paylaşarak, “Bu kişiler hakkında Erzurum Valiliği tarafından adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Meselenin mahiyeti soruşturma sonucunda kamuoyuna açıklanacaktır. Kardeşler arasında fitneye asla mahal vermeyeceğiz” dedi.

KÜRTÇEYE HAKARETTEN SORUŞTURMA

Karayazı Kaymakamlığı, Kürtçeye hakaret içerdiği gerekçesiyle öğretmenler B.G.E, N.U, H. ve B.K hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, “Karayazı İlçemizle ilgili sosyal medya hesaplarında yer alan paylaşım ile ilgili adli ve idari işlem başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

BÖLGEDE TEPKİ ÇIĞ GİBİ

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde büyük tepki çeken öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığınca görevden alınmaları gerektiğine yönelik paylaşımlar adeta rekor kırdı.

KAYNAK: SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.