ASGARİ ÜCRETTE KRİTİK GÜN!

Çalışma Bakanı’ndan asgari ücret açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, 2023 asgari ücretinin belirlenmesine yönelik gelecek hafta salı gününe işaret etti.

ASGARİ ÜCRETTE KRİTİK GÜN!
Editör: Arpak Medya
17 Aralık 2022 - 16:11

Çalışma Bakanı’ndan asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, 2023 asgari ücretinin belirlenmesine yönelik gelecek hafta salı gününe işaret etti.

Çalışma Bakanı’ndan asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücretle ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Bilgin, Ak Parti Erzurum İl Başkanlığı ziyaretinde konuştu.

Toplantıda asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacaklarını ifade eden Bilgin, “Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız” dedi.

‘EVET, ASGARİ ÜCRETİ DEVLET VERMEZ AMA…’

“Asgari ücret sosyal devletin çalışanları koruduğu bir ücrettir” diyen Bilgin, “Evet asgari ücreti devlet vermez, işverenler verir ama işçilerini koruyacak bir asgari ücret rakamında uzlaşmayı devlet belirler. Bizim de burada temel fonksiyonumuz budur. Birçok sorunu çözdük, bunları da çözeceğiz” diye konuştu.

Bilgin, asgari ücret konusunda salı gününden sonra Türkiye için olumlu bir uzlaşma haberini paylaşacaklarını ümit ettiklerini belirterek, “Emekçilerimizi koruyan, onları tatmin eden onların hayat şartlarını aşmalarına katkı yapacak bir ücret seviyesinde, Türkiye rahat bir nefes alır diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.