ARPAK KUŞXANE KAPAĞI İCAT ETTİ!

ABONE OL

TENCERE KAPAĞI BENDEN! Aslında biz kendi coğrafyamızda bir baltaya sap olamamış, buna rağmen iyiden, güzelden yana ne ve kim varsa çamur atan vizyonsuzlara kuşxane deriz ve bunlara verilecek en güzel cevap kendi alanında başarılarınla kapağı üzerlerine kapamaktır.

TENCERE KAPAĞI BENDEN! 


Aslında biz kendi coğrafyamızda bir baltaya sap olamamış, buna rağmen iyiden, güzelden yana ne ve kim varsa çamur atan vizyonsuzlara kuşxane deriz ve bunlara verilecek en güzel cevap kendi alanında başarılarınla kapağı üzerlerine kapamaktır. 


Şükür BİR MASAL ŞEHRİ ŞANLIURFA programı da benim kapaklama sanatımın son ürünü oldu. 

100 yıllık Cumhuriyet, 70 yıllık Tv yayıncılığı tarihinde İstanbul dahil hiçbir ilimize nasip olmayan bir programa imza atıyoruz.


Şanlıurfa Masalı 9 haftadır Beyaz Tv'de milyonlarca izleyici ile buluşuyor ve daha 14 hafta devam edecek.

Peki, bugüne kadar 5-10 dakikalık uydurma yemek programları ve sözde tanıtımlarına milyonlarca lira ödeyenler bu başarının farkındalar mı?


Bu programın sunucusunun Siverek Karacadağ doğumlu, Ceylanpınar'da büyüyen Ekrem Arpak sponsorunun Viranşehirli M. Cemil Beyaz olduğunu biliyor muydunuz?

PROGRAMIN MAALİYETİ! 


Elbette bu kalite ve Türkiye'de bir ilk olan, yapımında 17 kişinin emek verdiği devasa bir prodictionunun maaliyeti de yüksek olurdu. 

Detaya girmeden bölüm başı net maaliyetin 50 bin lira olduğunu ve bu rakamda benim ücret almadığımı ifade etmek isterim. 

Bugüne kadar Şanlıurfa'nın tanıtımına zerre katkısı olmayan, iki kelimeyi bir araya getiremeyen, asıl meslekleri eletirikçi çırağı, manav, kasap, Valilik eski personeli, şantajcılık, hırsızlık, yalakalık olup eşi, kızı, oğlu veya bizzat kendisi belediyeden maaş alıp gazetecilik taslayan bazı zavallıların iddialarına cevaben ifade ediyorum ve hodri meydan diyorum. Bu programdan kuruş kazandığımı iddia eden var da kanıtlamazsa namerttir ki annemin ak sütü kadar helal kazanç hakkımdır kazansam. 

1.6 MİLYONLUK UCUBE TANITIM! 

Evet, bundan 3 yıl önce organizasyonunu hiçbir hukuksal altyapısı olmadan 2 sözde gazeteciye verilen ve 1.6 milyona mal olduğu iddia edilen Ankara Şanlıurfa tanıtım programına şehrin tüm STK'ları, belediyeleri, kurum ve kuruluşları ile valiliğimiz ciddi destek verdiler. 


Sonuç: Koca bir fiyasko... 

100-150 Urfalı ve bir Ankara ilçe belediye başkanının katıldığı programın bütçesine ayrılan paraların hesabı sorulmadı... 

ŞURKAV mütevelli heyetinden olmadığı halde ŞURKAV Ankara şube başkanlığına getirilen Mardinli Cengiz Aksan efendi ve gazeteci ortağının bu organizasyon için sadece BŞ belediyesinden aldığı ücret benim 7 program bütçeme denkti. Bu bir iddia değil gerçektir. 

2 yılı aşkındır ŞURKAV şube başkanlığını yürüten Aksan'ın Şanlıurfa tanıtımına katkısı nedir? 


Mardinli olan bu arkadaşın ŞURKAV'ı arkasına alarak kendine tanıdığı maddi manevi imtiyazların dökümünü ŞURKAV yönetim kurulundaki bazı dostlardan dinleyin derim. 

2.3 milyon nüfusu olan bir şehrin ŞURKAV şube başkanının Mardinli olmasının ayıbı başka bir skandaldır ve tepkim devam edecektir. 

SUPHİ AKSOY'A BİR SORU! 

Bugüne kadar çok sevdiğim, değer verip her platformda övgüyle destek verdiğim Bozova Belediye Başkanı Sn. Suphi Aksoy'a bir soru sormak isterim. 

Sevgili Başkan,  

1- Benim muhattabım sizsiniz, damadınız kontenjanından basın müdürü olmuş şahıs değil. 

2- Sizi arayıp: Beyaz Tv zaten programı bedevaya çekiyor, Ekrem'e para verme diyenlere inanmışsınız ya; Beyaz tv'yi arasaydınız ve gerçeği öğrenseydiniz ya... 

3- Diyelim ki 15.000 bin lirayı cebe atıyorum, hakkım değil mi veya senin 3 yılda yaptığın ve tonla para harcadığın ucube tanıtımların hepsinden daha iyi değil mi benim program? 

4- Ulusal Kanalda 1 saat Bozova tanıtımına ayıracağın 15 bin lira o ucube villalardan daha mı pahalıydı? 

Sevgili Suphi Başkan, Bozova sadece senin değil, hepimizindir. Sana rağmen çektik. Hem de belediye görevini yapmadığı için çöp yığınına dönen Bozova'yı bir masal gibi çektik. Bari tanıtıma harcamadığın parayı şehrin temizlik işlerine kullansaydın da o çöpler bizi misafirlerimizin karşısında rezil etmeyeydi. Örnek mi; İnbaşı rezaleti tek başına belediyenin hiçbir iş yapmadığının belgesidir...

Ve son soru Suphi Başkan, Bozova hiçbir tanıtımda yok. Peki, tanıtım bütçesi giderlerine ne yazıyorsunuz merak ediyorum. 

GELELİM HALİL PELTEK İLE TİCARET ODASINA!

Sn. Peltek, İstanbul tanıtımına 407 bin liralık bütçe ayırdınız ya, bunun kaç lirasını organizasyonu düzenleyen derneğimize verdiniz?  63 kişilik dostlarınla hangi 5 yıldızlı otellerde kaldınız? 

Bu şehrin en büyük STK'sı olarak şehrinin tanıtımına katkıda bulunmayacaksan sen ne iş yaparsın? O tanıtım bütçesi senin ve bazı arkadaşlarının metropollerde keyif çatman için mi ayrılıyor?

Aslında bu parafı çok daha ağır karalamıştım ama sevgili ağabeyim Fuat Erbülbül'ün hatırına şimdilik bu kadar diyelim. Yoksa öyle makaleler karalarım ki, seçime kalmadan istifa etmek zorunda kalırsın.

DEVASA BİR TANITIM! 

Evet, her hafta Şanlıurfa ve ilçelerini bir masal gibi anlatıyor ve Urfa tanıtımı ve turizmine katkıda bulunuyoruz. 

Nerede OSB, ŞURKAV, STK'lar, ünlü iş insanlarımız?

Bu programı mini etekli bir batılı veya Urfa Urfa'da şantajcı, kalemşör çakma bir gazeteci yapsa ödüllere, paraya boğardınız be! 

TEŞEKKÜRLER ZEYNEL BAŞKAN! 


Her ne kadar maddi anlamda destek bulamazsak ve şahsım olarak 200 bin liralık kredi çekmek zorunda kalmış olsam da en azından manevi destek veren BŞ Belediye Başkanımız Sn. Zeynel Abidin Beyazgül'e ayrı bir paraf açıp teşekkür etmek isterim. 

Bu haftaki bölümümüz de Zeynel başkanla Urfa masalını izleyiciyle buluşturacağız. 

Ve teşekkürler en azından zararımın küçük bir kısmını karşılayarak bizi ağırladıkları için teşekkürler Siverek Belediye Başkanımız Sn. Ayşe Çakmak, Suruç kaymakamımız Kenan Aktaş, Eyyübiye belediye başkanımız Mehmet Kuş, Haliliye Belediye başkanımız Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanımız Metin Baydilli, Bozova Ak Parti ilçe başkanı Süleyman Deveci, Hilvan Belediye başkanı Aslan Ali Bayık, Halfeti belediye Başkanı Şeref Albayrak, Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu ve Tatvera İbrahim Kızılelma ile her bir karışta ilgileri ile başımızı dik tutan Şanlıurfa Halkı. 

Birecik ve Viranşehir ilçelerimizin yanı sıra şahsımı hedef alan Harran Belediye başkanı ile bizi arama gereği duymayan Akçakale'yi de tıpkı Bozova'da olduğu gibi çekeceğiz elbette. 

Ne Bozova ne Harran ne Akçakale kimsenin babasının çiftliği değil, hepimizindir ve belediye başkanlarının vizyonsuzlukları, ırkçı tutumları yüzünden tanıtım dışı kalamaz. 

DOSTLARA NE OLDU?

Hani mesele Şanlıurfa ise gerisi teferruattı? Elbette aralarında merhabamın olmadığı veya bir şekilde sorun yaşadığım bazı isimleri geçiyorum; amaa dostum olan Mehmet Canbeyli, Ahin Güneş, Mahmut Kakıs, Ferhat Özer, Celal Çiftçi, Mehmet Karakeçili, GTV, EDESSA TV, KanalUrfa...

Yahu bu programı bir Yunanlı yapmıyor ha :) 

Bir tek Fuat Erbülbül paylaştı, haber yaptı. Oysa ki bu tanıtım başarısı Ekrem Arpak meselesi değil, şehrin başarısıdır. Teşekkür ederim Fuat Ustaya. Bir teşekkür de Mehmet Erdem kardeşime. 

TEŞEKKÜRLER VALİM! 

İleriki haftalarda özel bölümle ağırlayacağımız ve şehrin tanıtımına büyük önem veren Şanlıurfa valimiz Sn. Salih Ayhan'a da kalben teşekkür ederim. 

Şahsen Sn. Valimizin vizyonu ve manevi destekleri ile bu masalın her geçen gün önce ülkemizde sonra dünyada yaşayan milyonlarca izleyiciye ulaşacağına inanıyorum.

Ödül ve takdir beklemiyorum ama en azından saygıyı hakettiğimi düşünüyorum. Çok mu?

Manevi desteklerini esirgemeyen Uğur Büyükhatipoğlu, Kemal Alataş Paşamı, Sadık Sade, İbrahim Kızılelma, Adnan Şansal başkanımız ve iş insanı sevgili Hacı Birsen, Maruf Güneş, iyi ki varsınız. 

Not: Tüm şehir her bölümde belediyelerimizden çok daha fazla katkıda bulunan M
Cemil Beyaz ve Beyaz ailesine teşekkür borçludur. Vizyon budur, memleket aşkı budur.

bir masal şehri ekremarpak belgesel program beyaztv eleştiri