AKP'den erken seçim açıklaması!

Erken seçim tartışmalarıyla ilgili AKP'den yeni bir açıklama geldi. Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 18 Haziran'da yapılmasıyla ilgili bazı sıkıntıların olduğunu seçimin öne çekilmesi için bir çalışma yaptıklarını söyledi.

AKP'den erken seçim açıklaması!
Editör: Arpak Medya
02 Ocak 2023 - 23:11

Erken seçim tartışmalarıyla ilgili AKP'den yeni bir açıklama geldi. Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 18 Haziran'da yapılmasıyla ilgili bazı sıkıntıların olduğunu seçimin öne çekilmesi için bir çalışma yaptıklarını söyledi.

AKP’den erken seçim açıklaması: Tarih geriye çekilebilir

ÇALIŞMA VAR, SEÇİM ÖNE ALINABİLİR

Parti genel merkezindeki toplantı sürerken AKP Sözcüsü Ömer Çelik kameralar karşısına geçerek açıklamada bulundu. Erken seçim tartışmalarıyla ilgili Çelik, şu ifadeleri kullandı;

*Bizim irademiz seçimin 18 Haziran’da, zamanında yapılması yönünde. Fakat 18 Haziran ile ilgili çıkabilecek bazı sıkıntılar, yani vatandaşlarımızın yurt içinde seyahat döneminin olması ve çeşitli şekillerde ülkemizde büyük hareketliliğin yaşandığı bir dönem olması sebebiyle bir değerlendirme yapılıyor.

*Bununla ilgili değerlendirmede net bir sonuca varırsak ‘Tarih şudur’ şeklinde, onu size açıklayacağım. Ama bu tabii ki bir erken seçim düzeyinde bir tarih değerlendirmesi olmayacak.

*Bu sadece 18 Haziran’da yapılmasının o sırada Türkiye içindeki, işte yaz gelmiş, vatandaşlarımızın birçoğu bulundukları yerleri terk ediyorlar, Anadolu’nun çeşitli yerlerine gidiyorlar, tarımla ilgili birçok konuyla ilgili birtakım tarihlere denk geliyor.

*O çerçevede bir değerlendirme yapılıyor. Yani bu değerlendirme erken seçim anlamına gelebilecek bir değerlendirme şeklinde değil, biraz daha, çok az daha tarihin geriye çekilmesiyle ilgili.

*Ama bununla ilgili olarak üst kurullarımızda verilmiş kesin bir karar yoktur. Kesin bir karar olduğu zaman sizinle paylaşacağım.

SURİYE GÖRÜŞMELERİ

Çelik, Suriye ile gerçekleştirilen görüşmelerle ilgili de şu ifadeleri kullandı;

*Suriye konusunda, Suriye’de iç savaş başlamadan evvel Türkiye Suriye halkının faydasına olacak şekilde Suriye’nin açılması, dünya ile entegre olması için çok kuvvetli bir tavır ortaya koydu.

*Biz bunları yaparken dünyanın önemli devletleri Suriye’ye ‘haydut devlet’ muamalesi yapıyor ama biz Suriye halkının faydasına olacak şekilde bunu sürdürdük.

*Ama daha sonra ortaya çıkan katliamlar bu ilişkilerin kopmasına neden oldu. Türkiye en başından beri Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana olmuştur.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

*Karşı karşıya kaldığımız en büyük problemlerden bir tanesi dış politikada; Rusya-Ukrayna savaşıyla ortaya çıkan bölgesel ve küresel tablo.

*Atatürkün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesine sıkı sıkı bağlı bir şekilde sorunların diyalogla çözülmesi gerektiğini her seferinde vurguluyoruz.

*Önümüzdeki büyük bir soğuk savaşın belirmeye başladığını söyleyebiliriz.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ

*Ailesine baş sağlığı diliyoruz. Burada bu menfur olay gerçekleştikten sonra yapılan yorumların bir çoğunu gördük.

*Bunlara itibar edilmemesi gerekir. Sonuç olarak emniyet güçleri, bu konunun bütün boyutlarını açığa çıkartacaktır.

*Emniyet teşkilatı işinin başındadır. Adliye işinin başında, olay tüm boyutlarıyla aydınlatılacaktır.

KAYNAK: SÖZCÜ.COM


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.