AK PARTİ'DEN 6'LI MASAYA ERDOĞAN YANITI!

Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı adayı olmasına ilişkin tartışmalar kamuoyunda sürerken, Altılı Masa Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olmasının mümkün olmayacağını savundu.

AK PARTİ'DEN 6'LI MASAYA ERDOĞAN YANITI!
Editör: Arpak Medya
26 Ocak 2023 - 23:51

Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı adayı olmasına ilişkin tartışmalar kamuoyunda sürerken, Altılı Masa Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olmasının mümkün olmayacağını savundu. Altılı Masa'nın açıklamasına, AKP'den yanıt geldi.

AKP’den 6’lı Masa’ya Erdoğan yanıtı

Altılı Masa’nın 11’inci toplantısı sonrasında yapılan ortak yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden adaylığı konusunda “TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir” denildi.

“ANAYASA ORTADA, YASA AÇIK”

Bu açıklamaya AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, sosyal medyadan yanıt verdi.

Dağ, Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

* “Bugüne dek Cumhurbaşkanımızın adaylığını tartışmaya açmadınız. ‘Erdoğan'ı yeneceğiz’ dediniz. Seçim ve mağlubiyet yaklaştıkça korkmaya başladınız. Kendi aday çıkaramama beceriksizlikliğinizi perdelemeye çalışıyorsunuz.

* Anayasa ortada, yasa açık. Recep Tayyip ERDOĞAN'ın adaylığının önünde hiçbir engel yok. Korkunun ecele faydası yok. En güçlü adayınızla gelin. Yine kazanacağız.”

TURAN: ADAYLIK ÖNÜNDE HİÇBİR ENGEL OLMADIĞINI DEFALARCA ANLATTIK

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Altılı Masa’nın açıklamasına tepki gösterdi. Altılı Masa’nın 11 ayda 11’inci toplantısını yaptığını hatırlatan Turan, “Sonuç yine sıfır. Adayda uzlaşamayınca Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı konusunda eski bilinen hukuk dışı iddiaları tekrar etmişler. Oysa Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde ikinci dönem için aday olduğunu, adaylık önünde hiçbir engel olmadığını defalarca anlattık” değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan’ın, 2028’de aday olmak istemesi durumunda Meclis kararına ihtiyaç olduğunu belirten Turan, “Bugün asla. Seçmeniniz sizden aday bekliyor, bayatlamış Sabih Kanadoğlu taktiklerini değil. Bırakın bunları, ihtiyaçsa Yüksek Seçim Kurulu tartışsın, siz adayınızı çıkarın karşımıza” ifadelerini kullandı.

TUNÇ: ALTILI MASA’NIN MİLLETİMİZDE BİR KARŞILIĞI YOK

11 ayda 11’inci kez toplanan Altılı Masa’nın, 9 saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday olamayacağını beyan ettiğini, bunun hukuki bir dayanağının bulunmadığını belirten AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, “Cumhurbaşkanımız, 2017 Anayasa değişikliği sonrası 2018’de birinci dönemine başladı, 14 Mayıs seçimleri ikinci dönemi olacak. Aylar önce zafer naraları atarak 11 ay sonra ‘Erdoğan aday olmasın’ diye dört gözle bekleyenlerin durumu siyaseten iflasın ilanı. Altılı masa artık iflas etti.” değerlendirmesinde bulundu.

Tunç, şunları kaydetti:

“Bir araya geldikleri günden bu yana sürekli hezeyan üreten, eski sistemin krizlerini, kaoslarını vadeden, kendi ikballerini her şeyin üzerinde gören, güdümlerinde olacak sembolik bir aday arayan altılı masanın milletimizde bir karşılığı yoktur. Biz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Cumhur İttifakı olarak milletimizin taleplerine yanıt vermeye, 20 yıldan bu yana Cumhurbaşkanı’mıza ve ülkemize kurulan her tuzağı bozan aziz milletimizin sesi olmaya, ülkemizi Türkiye Yüzyılı’na hazırlamaya devam edeceğiz.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.