ABD'de polis şiddeti yine can aldı!

Tyre Nichols, ABD'de polis tarafından 7 Ocak'ta dövüldükten üç gün sonra, hastanede hayatını kaybetti. Nichols'un acı içinde annesine seslendiği anlar polisin vücut kamerasına yansırken Başkan Joe Biden görüntüleri izlerken öfkelendiğini ve derinden acı duyduğunu açıkladı.

ABD'de polis şiddeti yine can aldı!
Editör: Arpak Medya
28 Ocak 2023 - 22:19

Tyre Nichols, ABD'de polis tarafından 7 Ocak'ta dövüldükten üç gün sonra, hastanede hayatını kaybetti. Nichols'un acı içinde annesine seslendiği anlar polisin vücut kamerasına yansırken Başkan Joe Biden görüntüleri izlerken öfkelendiğini ve derinden acı duyduğunu açıkladı.  

ABD’de Tennessee eyaletinin Memphis kentinde 7 Ocak’ta dikkatsiz araç kullandığı için polis tarafından durdurulan ve siyahi polisler tarafından dövüldükten üç gün sonra, hastanede hayatını kaybeden siyahi Tyre Nichols’ın olay anından görüntüleri yayınlandı.

Dakikalarca polisler tarafından dövülen Nichols’un acı içinde annesine seslendiği anlar, polisin vücut kamerasına yansıdı.

Görüntülere göre polisler, FedEx sürücüsü olarak çalışan 29 yaşındaki siyahi Nichols’ı, araçtan indirdikten sonra feci şekilde darbediyor. Nichols’ın “Hiçbir şey yapmadım. Tamam yerdeyim. Şimdi gerçekten çok yaptınız. Sadece evime gitmeye çalışıyorum. Durun, hiçbir şey yapmadım” dediği duyuluyor.

Bu arada, Nichols kaçmaya çalışırken polisler elektroşok tabancası kullanıyor. Nichols’ı yakalayarak biber gazı sıkan ve coplayan polislerden üçünün genci tutması, diğerinin de kafasını tekmelemesi şiddetin boyutunu gözler önüne seriyor.

ANNE DİYE BAĞIRDI

Genç, “Anne, anne” diye bağırırken polislerin de yerde yatar veya oturur vaziyetteyken Nichols’a şiddet uygulamaya devam ettiği hatta yüzünü tekmelediği görülüyor.

Polislerin dakikalarca dövdükten sonra bıraktığı gence yaklaşık 30 dakika boyunca tıbbi müdahalede bulunulmadı hatta şiddetin sona ermesinden sonraki 10 dakikada olay yerine gelen ve tıbbi ekipmanları olan itfaiye ekipleri de Nichols’a hiçbir tıbbi müdahalede bulunmadı. Nichols’ın annesinin evinin, olay yerine yakın sayılabilecek mesafede bulunduğu öğrenildi.

Olaya karışan Tadarrius Bean, Demetrius Haley, Desmond Mills Jr, Emmitt Martin III ve Justin Smith adlı 5 polisin, Perşembe günü polis gücüyle ilişiği kesildiği ve haklarında dava açıldığı ifade edildi.

Görüntülerin dün yayınlanmasının ardından açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, görüntüleri izlerken öfkelendiğini ve derinden acı duyduğunu belirtti. Biden olayın barışçıl bir şekilde protesto edilmesi için halka çağrıda bulundu.

Tyre Nichols’un polis şiddeti sonrası yaşamını yitirmesi ülke genelinde protesto edildi.

Siyahi gencin ölümüne neden olan polis şiddeti, ABD toplumunda infial uyandırdı. Ülkenin Boston, Chicago, Detroit, New York ve Portland kentlerinde Nichols’ın polis şiddeti sonucu ölmesi protesto edildi.

Memphis’te yüzlerce kişi, Nichols’ın gözaltına alındığı alanda bir araya geldi. Protestocular, Nichols’ın ölümüyle ilgili adaletin sağlanmasını istedi. New York Times Meydanı’nda düzenlenen protestolarda göstericiler, “Polis terörüne son verin.” yazılı dövizler taşıdı. “Adalet yok, barış yok” sloganları atan protestoculara polisin müdahalesi sonucu çok sayıda kişi gözaltına alındı. (AA/DHA)

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.