20 yıl sonra serbest bırakıldı!

Avustralya’da dört bebeğini boğarak öldürmekten hüküm giyen ama suçlamaları asla kabul etmeyen Kathleen Folbigg, 20 yıl sonra serbest kaldı.

20 yıl sonra serbest bırakıldı!
Editör: Arpak Medya
05 Haziran 2023 - 13:27

Yeni bilimsel bulgular, çocuklarda çok nadir görülen genetik mutasyon olduğunu ortaya koydu.

Dört çocuğunu öldürmekten hüküm giymişti: 20 yıl sonra serbest bırakıldı

Avustralya'da dört küçük çocuğunu öldürmekten hüküm giyen ve “ülkenin en korkunç seri katili” olarak nitelenen Kathleen Folbigg, yeni bilimsel bulguların ortaya çıkmasının ardından serbest kaldı.

Folbigg'in en küçüğü 19 günlük, en büyüğü 19 haftalık olan dört çocuğu Caleb, Patrick, Sarah ve Laura, 10 yıl içinde bilinmeyen sebeplerle aniden hayatlarını kaybetmişti. 2004'te sona eren davada savcılık kadının çocuklarını boğarak öldürdüğünü belirtmiş, Folbigg ise cinayet suçlamasını reddederek çocukların doğal yollarla öldüğünü savunmuştu.


Folbigg, çocuklarını öldürdüğünü asla kabul etmedi.

O dönem dünya çapında büyük ses getiren davada 25 yıl hapis cezası alan Folbigg, suçlamaları asla kabul etmedi. Folbigg'in serbest kalması için yıllardır bilim insanlarının öncülüğünde yoğun bir kampanya yürütülüyordu.

HEPSİNDE GENETİK MUTASYON VARDI

Yeni ortaya çıkan bilimsel bulgular ise, 55 yaşındaki kadının dördüncü çocuğunu öldürmediğini ortaya koydu.

Folbigg ve 19 aylıkken ölen kızı Laura

Emekli yargıç Tom Bathurst tarafından yürütülen yeni bir bilimsel araştırma, sırlarla dolu davanın seyrini değiştiren önemli bir kanıta ulaştı. Çocukların genetik bir mutasyondan kaynaklı sağlık sorunları nedeniyle ölmüş olabileceği belirtildi. Çocuklarda çok nadir görülen ve ani epilepsi ya da kalp krizine yol açabilen genetik mutasyon saptandığı bildirildi.

Savcılık, yeni bilgiler ışığında Folbigg'in çocuklarını öldürdüğüne dair ciddi şüpheler bulunduğunu belirterek kadının derhal affedilmesine ve serbest bırakılmasına karar verildiğini duyurdu.

Emekli yargıç Bathurst da, “Kabul etmeliyim ki Bayan Folbigg, sadece çocuklarıyla ilgilenen bir anneydi” dedi. Kararın ardından Folbigg, 20 yıl sonra bu sabah cezaevinden çıkarken, dava Avustralya basınında “ülkenin en büyük adalet skandalı” olarak manşetlere taşındı.

Nihai kararın birkaç ay içinde açıklanması beklenirken Folbigg'in devlete tazminat davası açabileceği belirtildi.

33 yıl hapis yatan adam suçsuz bulundu

KAYNAK: SÖZCÜ.COM

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
  • Yorum yazabilmek için lütfen üye girişi yapınız.